Dit waren de sprekers van 2016

mj_med

About Me
Menno-Jan KraakMenno-Jan Kraak is President van de International Cartographic Association (ICA) voor de periode 2015-2019. Daarvoor was hij Vice-President sinds 2007, en (co-)chair van de Commission on Visualization and Virtual Environments (1995-2007).
Daarnaast is hij hoogleraar ’Geovisual Analytics and Cartography’ aan de Faculteit Geoinformatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC) aan de Universiteit Twente.
Hij is auteur van diverse wetenschappelijke artikelen en enkele boeken, waaronder ‘Cartography, visualization of geospatial data’, ‘Webcartography, developments and prospects’, en ‘Exploring Geovisualization’. Recent verscheen zijn nieuwe titel: ‘Mapping time, illustrated by Minard’s map of Napoleon’s invasion into Russia 1812′.
Arnold Bregt
Arnold BregtArnold Bregt is professor aan Wageningen UR. In zijn colleges besteedt hij veel aandacht aan ethiek.
Jene van de HeydeTwitter
Jene van der HeideJene van der Heide is een senior adviseur Strategie en Beleid bij het Kadaster. Hij werkt aan een slimme overheid voor een slimme samenleving. Speciale aandacht heeft hij voor ontwikkelingen in Geo informatie, BIM en Smart Cities.
Jene heeft Planologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Hij begon zijn carrière bij de gemeente Arnhem in 1999. Van 2005 tot en met 2007 heeft hij zijn eigen adviesbureau gerund in de geo-informatievoorziening voor de Openbare Orde en Veiligheid. Jene is in 2007 bij het Kadaster gestart als kwartiermaker van een nieuwe divisie; Ruimte en Advies, en werkte daarna als senior projectmanager aan tal van ruimtelijke opgaven en ontwikkelde nieuwe producten en diensten. Jene werkt sinds 2009 ook regelmatig voor Geonovum.
Trots is hij op zijn bijdrage aan de VPRO serie Nederland van Boven en het nieuwe programma Onzichtbaar Nederland dat in 2016 wordt uitgezonden.Website
Sophia SipkensMr. Sophia Sipkens heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ze afgestudeerd is in de richting informaticarecht. Daarnaast heeft ze verschillende vakken van de (nu opgeheven) masterrichting rechtsinformatica gedaan. Zij is afgestudeerd in 2012 en heeft zowel tijdens haar studie als erna verschillende bedrijven en personen van advies gediend.
Zij houdt zich voornamelijk bezig met het informaticarecht, zowel in gevallen die alleen daarop van toepassing zijn, als wanneer er sprake is van kruisbestuiving met andere rechtsgebieden.
Frédérik RuysTwitter

Website
Frédérik RuysFrédérik ontwikkelt als information designer en datajournalist ‘infographics’, is een van de oprichters van het Infographics Congres, samensteller van het boek Infographics in Nederland en uitgever van het magazine Infographics. Verzorgt workshops en trainingen voor redacties en communicatiemedewerkers en geeft geregeld gastcolleges.
Is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Infographic Jaarprijs 2009 en 2012, de Malofiej en de European News Design Award. Tevens jurylid voor verscheidene competities.

Ontwikkelt nieuwe geanimeerde datavisualisaties voor de vpro-serie ‘Onzichtbaar Nederland’, de spin-off van de succesvolle reeks ‘Nederland van Boven die dit najaar op tv komt.

Barend Köppen


Tjeerd TichelaarTjeerd Tichelaar is Editor-in-Chief at Noordhoff Uitgevers Atlas Productions
Sven ReulenTwitter Curriculum
Sven ReulenSven Reulen is een jonge Geo-ICT met veel GIS ervaring (QGIS, ARCMAP) opgedaan bij Ordina en nu zeldstandig met DESO-GIS . Burgerparticipatie, demografische analyses en continue communicatie zijn onderwerpen die hem erg interesseren, en waar hij een eigen visie op heeft. Hij zal ons informeren hoe hij de vluchtelingen data van de map-challenge gevisualiseerd heeft met behulp van heatmaps.